Grote Venezolaanse satelliet-tv-aanbieder maakt betalingen met Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk

Venezolaanse klanten van de grootste satelliet-tv-provider van het land kunnen nu hun maandelijkse rekeningen betalen via cryptocurrencies. Simple TV kondigde aan dat het de functie had ingeschakeld voor zijn meer dan vier miljoen gebruikers, van wie het bedrijf de vervanger was van Directv.

Bedrijf verwacht afhankelijkheid van Fiat dollar te verminderen

Volgens de aankondiging regelde de provider een partnerschap met de Panamese firma Cryptobuyer, en de landingspagina van Simple TV toont nu de optie om via crypto’s te betalen.

Klanten kunnen hun betalingen in bitcoin (BTC), dash (DASH), litecoin (LTC), ethereum (ETH), binance coin (BNB), en binance dollar (BUSD) versturen. Gebruikers kunnen ook betalen met Cryptobuyer’s native token, XPT.

Simple TV, eigendom van een Chileens investeringsfonds, biedt meer dan 300 tv-kanalen van grote netwerken, waaronder ESPN, HBO, en Disney. Met deze toevoeging verwacht de satelliet-tv-provider „het gebruik van cryptocurrencies in heel Venezuela te stimuleren.“

Jorge Farías, CEO van Cryptobuyer, vertelde Contrapunto dat cryptobetalingen tv-aanbieders als Simple TV in staat zouden stellen hun bereik aanzienlijk te vergroten:

Het is bekend dat Simple TV de meest afgelegen plaatsen van het land bereikt, stel je het belang hiervan voor, wanneer het de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot zijn service op plaatsen in het binnenland, bijvoorbeeld, zonder dat je een dollarrekening moet hebben of afhankelijk moet zijn van een tussenpersoon. Het is een belangrijke stap die zelfs betaalt voor de mogelijkheid van toegang tot entertainment en informatie, nog meer, geëist door de opsluiting.

Simple TV heeft de portefeuille van Directv in Venezuela overgenomen nadat de Amerikaanse aanbieder van satelliettelevisie zijn activiteiten in de natie had beëindigd, en is daarmee de belangrijkste aanbieder geworden.

Crypto adoptie in Venezuela zit in de lift over winkels

Het Zuid-Amerikaanse land – bekend om zijn onrustige situatie op economisch en politiek gebied – is actief getuige geweest van crypto adoptie onder winkels en dienstverleners.

Bitcoin.com News meldde vorig jaar dat alle Pizza Hut locaties in Venezuela begonnen met het accepteren van een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder bitcoin.