COVID-19-vaccin zal Bitcoin ‚crashen‘ – Rich Dad Poor Dad auteur

Robert Kiyosaki noemt de Verenigde Staten „failliet“ omdat de staatsschuld 27 biljoen dollar bedraagt en Bitcoin tot de drie „beste“ langetermijninvesteringen behoort.

Bitcoin (BTC) zal „crashen“ wanneer de wereld een coronavirusvaccin vindt dat werkt, beweert volksauteur Robert Kiyosaki.

In een tweet op 15 september waarschuwde Kiyosaki, beroemd om zijn boek „Rich Dad Poor Dad“, dat een functionele oplossing voor Covid-19 zou leiden tot het kelderen van veilige haven activa.

Kiyosaki: de „crash“ van het vaccin zal de Bitcoin aankoopmogelijkheid zijn.

„Wat gebeurt er als het vaccin is bewezen? Goud zilveren Bitcoin zal CRASH. Koopkans“, schreef hij.

Voortzetting, Kiyosaki betoogde dat het virus de „echte“ kwesties die op het spel staan voor de economie van de Verenigde Staten in het bijzonder maskeert. Met een schuld van 26,7 biljoen dollar volgens de controle van de Amerikaanse National Debt Clock, waarvan een groot deel verscheen via stimulerende maatregelen sinds Covid-19 hit, is het land nu „failliet“.

„Echt probleem, geen pandemie. Echt probleem enorme Amerikaanse schuld. VS Failliet. $28 T balans schuld. $120 T aan sociale verplichtingen buiten de balans om“, luidt de tweet.

„Gouden zilveren Bitcoin beste investeringen op lange termijn.“

Het argument ten gunste van langetermijninvesteringen in Bitcoin is sinds de marktcrash in maart meer en meer openbaar geworden.

Ondanks de huidige kracht wordt de Amerikaanse dollar over het algemeen gezien als zijnde in een neerwaartse spiraal die alleen maar zal verergeren dankzij het beleid van de Federal Reserve – ook zogenaamd bedoeld om de coronavirus fallout tegen te gaan.

Zoals Cointelegraph rapporteerde, heeft de zwakte van de Amerikaanse dollar in de afgelopen maanden de Bitcoin en het goud een impuls gegeven, wat de inverse correlatie onderstreept, wat een belangrijk punt van overweging blijft voor traders.

Op woensdag zal de Fed opnieuw commentaar geven op de toekomst van haar marktparticipatie, waardoor het vooruitzicht op dollarvolatiliteit verder toeneemt.

Een andere trend benadrukt de stijgingen van de BTC/USD, omdat de schuld die de centrale banken wereldwijd hebben opgebouwd dit jaar is geballoniseerd.

Keiser in verse Warren Buffet-waarschuwing

Kiyosaki blijft ondertussen een uitgesproken voorstander van Bitcoin, ongeacht het weer. In augustus drong hij er bij Twitter-aanhangers op aan om de cryptocrisis te kopen voordat er een „grote bankcrisis“ ontstond.

Dollarzwakte en de inmenging van de Fed in de economie vormden eveneens de aanzet tot zijn advies. Warren Buffett, die de Amerikaanse bancaire investeringen verliet en goud kocht, was een andere alarmbel voor de auteur.

„Wat doet Warren Buffet? Warren Buffett heeft een enorme kaspositie, hij is onlangs verhuisd naar goud voorraad, dat is een heel ander soort investering dan hij gewend is om te maken in de afgelopen decennia, en vanaf deze week heeft hij nu een grote positie in de Japanse aandelen,“ RT gastheer Max Keiser, die vaak presenteert soortgelijke conclusies over de economie, ging verder in een interview dit weekend.

„Hij komt uit de dollar; ik denk dat dat vrij duidelijk is. Dat zou een rode vlag moeten zijn voor de mensen daarbuiten – dat een van ’s werelds meest succesvolle beleggers uit de dollar komt.“

Ook in augustus voorspelde Keiser dat Bitcoin in de nabije toekomst een nieuw hoogtepunt zou bereiken, als de huidige economische situatie zich voordoet.