Bitcoin Price Wobbles als US Trims Stimulus Budgetvoorstel

De Bitcoin-prijzen bleven bewegen tussen winst en verlies, omdat de handelaren er niet in slaagden om hun mening te geven over de kortetermijnvooringenomenheid van de cryptocrisis.

De BTC/USD-wisselkoers sloot de maandagsessie hoger af na het posten van de winsten van het laatste uur. De opwaartse beweging verscheen nadat een tweeledige groep Amerikaanse senatoren een bijgewerkte coronavirusstimuleringsrekening van $748 miljard presenteerde. Het voorstel omvatte hulp aan kleine ondernemingen en kapitaal voor werkloosheidsuitkeringen.

Maar bij het binnenkomen van dinsdag, was het effect van het stimuleringsnieuws op de Bitcoin Trader al aan het afslijten. De benchmark cryptocurrency stortte 0.48 procent tot $19.179 in de vroege Aziatische handelssessie, waarbij een intraday top in de buurt van $19.565 rond de sluitingsuren van de maandag werd bereikt.

Desalniettemin liet de stimulans de hulp aan de staat en de lokale overheden achterwege, waardoor het prijskaartje van het pakket van $908 miljard werd verlaagd. De Democraten, die eerder ten minste een $2 biljoen COVID-19 steun heeft geëist, keurde de uitgeklede versie op een noodbasis goed – in het licht van de stijgende coronavirus gevallen, verse lockdowns, en een scherpe vertraging in de banenmarkt.

„Dit pakket omvat niet alles wat ik denk dat we nodig hebben. Maar het is een eerlijk compromis,“ Dick Durbin, de Democraat van Illinois, zei in een verklaring maandag.

Zwakkere dollar

Bitcoin-stieren beschouwen overheidssteun als een indicator om de kracht van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de cryptocrisis te meten.

Volgens hun observatie, verhoogt een overaanbod aan greenback in de Amerikaanse economie de aantrekkingskracht van een wereldwijde safe-haven onder beleggers. Als gevolg daarvan verplaatsen houders van contant geld hun kapitaal naar activa die betere rendementen genereren, of het nu gaat om obligaties, goud of cryptocurrency’s van een ontwikkelingsland.

„De heerschappij van de dollar zal waarschijnlijk eindigen wanneer de rest van de wereld het vertrouwen begint te verliezen dat de VS zijn rekeningen kan blijven betalen,“ zei Ruchir Sharma, de belangrijkste wereldwijde strateeg bij Morgan Stanley Investment Management, in zijn pro-Bitcoin FT-op-ed. „Zo zijn de dominante valuta’s in het verleden gevallen.“

Bitcoin beweegt lager na het testen van een fractale weerstand.

De correctie wees op de winstverkoop en het ontbreken van sterke opwaartse biedingen voor Bitcoin boven de $19.500-regio.

„Het is consolidatie onder het weerstandspatroon voor BTC – kan gemakkelijk worden geëvalueerd op basis van gemiddelden op de middellange termijn, die recentelijk aan kracht hebben ingeboet“, aldus YellowBlock oprichter CryptoBirb. „Voor een massale opwaartse beweging heeft het slechts één wekelijkse kaars nodig om door de weerstand heen te komen. Tot dan, veel vallen.“

Wat is er voor Bitcoin?

De volgende bullish cues voor Bitcoin verwacht tegen woensdag aan te komen als de Federal Reserve haar tweedaagse beleidsvergadering voor december afsluit.

Aangezien de Bitcoinist maandag de vergadering heeft bijgewoond, verwacht de Amerikaanse centrale bank meer licht te kunnen werpen op de vraag of zij haar programma voor de aankoop van activa al dan niet zal voortzetten. Deskundigen geloven dat de Fed de Treasurys in hetzelfde tempo zou blijven kopen en tegelijkertijd de rentetarieven in de buurt van nul zou houden om hun inflatiedoelstelling van 2 procent in toom te houden.

De beweging verwacht de rendementen op kortlopende staatsobligaties te verlagen. Dat zou op zijn beurt beleggers kunnen afleiden naar aantrekkelijkere safe-havens, waaronder Bitcoin.